Akikre büszke vagyok Referenciáim Versenyek Információ Kapcsolat

Podolszkaja Viktória vagyok (orosz nemzetiségű). Az azerbajdzsáni Bakuban születtem 1978 márciusában. 1996-ban ugyanitt az Állami Balettintézetben szereztem klasszikus balett-táncos diplomát. Eközben az Azerbajdzsáni Állami Akadémiai Operaházban dolgoztam balett-táncosként.
Később Szentpéterváron az Állami „Music-Hall” Színházban is szerepeltem. 2012-ben Kijevben a Nemzeti Pedagógiai Egyetemen klasszikus balett tanár-koreográfusként végeztem. 2004-ben Magyarországra költöztem, és a Veszprémi Petőfi Színházban több darabban is szerepeltem, szóló- és tánckar tagjaként is. 2011-ben a „Kis herceg” c. darabhoz koreográfiát készítettem.
Később Várpalotán a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskolában tanítottam klasszikus balettet, melyet mind a mai napig csinálok. 2014-től ajánlatot kaptam, hogy Bécsben a „Ballettratten” magániskolában tanítsak. 2016-tól pedig szintén Ausztriában a Salzburgland-i „Volkshochschule - Bischofshofen” iskolában tartottam balettkurzust. Ezen kívül Flachau-Reitdorfban (Ausztria) elindítottam saját balettstúdiómat, Dipl.Päd.Viktoria Podolszkaja néven.
Több nemzetközi versenyen és fesztiválon is voltam zsűritag.
Szeretném a sok megszerzett tudást és tapasztalatot, és a tánc iránt érzett szeretetemet tanítványaimnak átadni, és éreztetni velük, milyen amikor valaki igazán szereti a munkáját. Munkám során a világhírű orosz szentpétervári Vaganova módszer szerint oktatok. Balett óráim alkalmával lehetőséget nyújtok idegen nyelven történő oktatásra is (oroszul, angolul vagy németül).